Orgelpiber

Orgelpiber

I det allersydligste Arizona lige op ad grænsen til Mexico ligger nationalparken Organ Pipe Cactus National Monument. Da de første nybyggere kom til området, så de en kaktus, de ikke kendte, men som lignede orgelpiber.

Se billedgalleriet Orgelpiber og andre kaktusser fra Organ Pipe Cactus National Monument

En anden og endnu mere dominerende kaktusart er saguaro med dens høje søjle og opstrakte arme. Nogle steder vokser de så langt øjet rækker. De kan nogle gange minde om telefonpæle, der står uden nogen særlig orden.

Nationalparken er et besøg værd, hvis man har lyst til at opleve et landskab og en natur, der er anderledes.

Den er også anderledes end andre ørkener. Hvis ens billede af en ørken er endeløse sandbanker, får man sin opfattelse af ørkener uddybet. For her er der meget liv med stor diversitet i både plante- og dyreliv.

Alligevel er det ørken takket være den store fordampning og den ringe årlige nedbør. Der er ekstreme sommertemperaturer, som kan komme helt op på 48 grader. Men der er også ekstreme udsving i temperaturerne fra dag til nat og fra sommer til vinter. Derfor er det kun de mest hårdføre planter og dyr, der kan klare sig i dette miljø. Og de bedst tilpassede.

Det giver næsten sig selv, at der er mange fotomuligheder. De blev selvfølgelig også udnyttet. Se de mange billeder af kaktus og ørkenlandskaber i billedgalleriet.

Da vi besøgte nationalparken i begyndelsen af januar måned, var det kun få planter, der blomstrede. Blomstringen finder sted om foråret. Derfor står nationalparken højt på listen over steder, vi gerne vil besøge igen.