Victoria

Victoria
Victoria, Vancouver Island. British Colombias hovedstad.

Victoria er provinshovedstad i British Columbia. Den ligger på sydspidsen af Vancouver Island ikke særlig langt fra Vancouver: 1 times bilkørsel, 1½ times færgesejlads og ½ times bilkørsel. Det er en kort afstand i så stort et land.

Byen er opkaldt efter den britiske dronning Victoria. På hendes tid foregik der en intens konkurrence om, om det nye land skulle tilhøre Storbritanien eller USA. På en konference i 1849 blev grænsen mellem Canada og USA lagt fast, så den følger den 49. breddegrad, men således at hele Vancouver Island hører med til Canada.

I de følgende år var der en intens indvandring fra England, og det har givet byen et umiskendeligt britisk præg, et præg, den forstår at udnytte i turistmæssig henseende.

Det er en dejlig og charmerende by, og vi nød at gå rundt og indsnuse stemningen. Vandet og havnen giver sit bidrag til stemningen. Der er færgeforbindelse til USA, og der er vandtaxa, så man kan komme rundt til en lang række stoppesteder på kyststrækningen. Skal man forlade byen i en fart, er det en mulighed at tage en vandflyver. Der findes en havnelufthavsterminal i inderhavnen med et fintmasket rutenet.

En parkeringsplads måtte vi helt ud forbi krydstogtsskibshavnen for at finde. Det betød en dejlig gåtur ind til byen.

Jeg har samlet nogle af indtrykkene fra Victoria i et billedgalleri.