Regnskov

Regnskov

Det fascinerende ved regnskoven, hvad enten det er tropisk eller temperet regnskov, er, at den består af liv i koncentreret form. Der er liv overalt. Mange slags liv. Planter, træer, mosser, lav, insekter, fugle, pattedyr og alt det mere eller mindre usynlige som kryb, der lever under barken og inde i stammen på døde træer, og den store rigdom på næringsstoffer. Når man færdes i regnskoven, fornemmer man en uimodståelig livskraft.

Billedgalleri: Regnskov

Den tempererede regnskov kræver mildt klima og store nedbørsmængder. De betingelser er til stede på Vancouver Islands vestkyst, hvor klimaet er ideelt:

  • gennemsnitstemperatur for januar: 5° C
  • gennemsnitstemperatur for juli: 15° C
  • årlig nedbør: 3000 mm, hvoraf 75%
  • falder i november til april
  • 220 frostfri døgn pr. år

Under de forhold udvikler skoven sig som et kompliceret selvfornyende økosystem.

Jeg har samlet nogle billeder i et galleri, hvor jeg prøver at gengive nogle af indtrykkene fra den tempererede regnskov i Pacific Rim National Park på Vancouver Islands vestkyst. Udover billederne fra skoven er der også nogle billeder fra stranden. Strand og skov mødes, så et almindeligt syn er træstammer, der ligger på stranden, hvoraf nogle har skyllet rundt i havet og er blevet formet af det.

Se også billedgalleriet fra den tempererede regnskov i Washington, som vi besøgte i december 2015.

Billedgalleri: Regnskov