Old Faithful

Old Faithful

To videoer fra Yellowstone Nationalpark

Geysiren Old Faithful, Gamle Trofaste, har fået sit navn, fordi den springer med en regelmæssighed, der kan forudsiges. Det sker med et interval på mellem 60 og 110 minutter. Da man har iagttaget dens rytme gennem mange år, kan det næste spring forudsiges med en nøjagtighed på +/- 10 minutter. Den springer op til cirka 55 meter, og et udbrud kan vare fra 90 sekunder til fem minutter. Man har beregnet, at den kan udsende op til 32.000 liter vand i et udbrud.

Geysire er det mest sjældne naturfænomen i hele verden. Udover Yellowstone forekommer de kun i Island og New Zealand.

Indtryk fra den geotermiske aktivitet i The Norris Geysir Basin, Yellowstone Nationalpark.

Se også de fire billedserier fra Yellowstone Nationalpark.