Camperen

Camperen

Vores camper er en truckcamper. Det vil sige en truck (”lille” ladbil) med en camper monteret på ladet.

Konceptet truckcamper er ikke så kendt hverken i Danmark eller Europa. Et par små tyske firmaer producerer nogle, men til de mindre japanske trucks. Det er yderst sjældent, man ser dem på vejene.

I Nordamerika er typen udbredt, fordi mange amerikanere i forvejen kører i trucks. Mange har dem som deres eneste bil.

Vi har valgt en truckcamper af flere grunde.

  • Firhjulstræk. Vi planlægger ikke at køre offroad, men firhjulstrækket giver nogle muligheder, hvis man skulle sidde fast.
  • Stor frihøjde er en fordel på små veje ude i naturen.
  1. Smidighed. Vi kan parkere ved forretninger, vaskerier o.lign. i modsætning til de store campingbusser.
  2. Økonomi. Det er et billigere valg end en campingbus.

I USA er stor ofte ikke stort nok. Derfor er næsten alle store campere forsynet med slide-out. Det vil sige, de er forsynet med en mekanisme, der fungerer sådan, at når man trykker på en knap, kører en side på camperen ud, så den bliver endnu mere rummelig. Der kan være 1 eller 2 og i enkelte tilfælde hele 3 slide-outs på en camper. Kun de mindste modeller, som skal være både lette og billige, har ikke slide-out.

Umiddelbart lyder det som en god idé, men der er nogle ulemper. Slide-out betyder

  • større vægt
  • højere pris
  • dårligere isolering
  • risiko for træk
  • risiko for fugt

Vi er yderst tilfredse med valget. Den høje kvalitet betyder, at vi bor lige så godt her som hjemme, selvom pladsen er trang, og vi hver anden eller tredje dag skal huske at tømme spildevandstanke og fylde frisk vand på.
Lang tids omhyggelig research på internettet faldt ud med samme resultat hver gang: den canadisk producerede Northern Lite. Kun Northern Lite og en anden canadisk fabrik laver store campere uden slide-out. Det skyldes formentlig hensynet til det koldere canadiske klima.

En ting mere pegede på Northern Lite: Det er et gennemført kvalitetsprodukt, som man fornemmer straks, man kommer ind i den.

I de to videoer går jeg igennem mange af finesserne. Den første video handler om det udvendige, den anden om det indre.

Klik på tagget camper og se, hvad vi tidligere har skrevet om den.