Stone Cabin

Stone Cabin ligger ved highway 95 - 46 km syd for Quartzsite og 86 km nord for Yuma i det vestlige Arizona. Stone Cabin er den eneste bygning på denne strækning.

Den oprindelige bygning var en stenhytte bygget i begyndelsen af 1700 tallet. Stone Cabin var et godt sted at gøre holdt for den vejfarende og senere blev det et godt sted at slå sig ned, hvis man skulle udforske mulighederne i King Valley og Castle Dome minesistrikter.

Stone Cabin har tjent som stoppested igennem 250 år og er hermed et af de ældste i det sydvestlige USA.

I 1952 blev stedet overtaget af Flora Yarber, hendes søster Billie og dennes mand. De havde en benzintank, en lille butik og en café. Her kunne man få et måltid mad, slik, kolde drikkevarer, campingudstyr, ”curios” (små flasker med forskelligt indhold) herreundertøj mm.

Billies mand døde tidligt og herefter drev de to søstre stedet videre indtil 1988, hvor Billie døde. Flora lukkede forretningen, da søsteren døde, men hun blev boende i Stone Cabin indtil sin død i 1998.

De to kvinder er blevet beskrevet som fremragende forretningskvinder, uafhængige og hårde som stål.

En stor det af Flora Yarbers ejendele er nu opbevaret i Castle Dome Minemuseum.

Nedenstående er skrevet af en bekendt til Flora Yarber:

”Den sidste gang jeg så Flora Yarber i live var i august 1998. Hun havde som sædvanlig en falmet bomuldskjole på og over den et smart, hvidt bomuldsforklæde med flæser.

Vi sad i hendes stue og diskuterede værkerne af forfatterne Willa Cather og Edith Wharton. På et bord ved siden af lå hvad hun kaldte sin ”air conditioner” – en ganske almindelig vifte.

En tynd kvinde et godt stykke oppe i halvfemserne. Floras ryg var så bøjet af ælde, at det var svært for hende at holde hovedet oprejst. Hun gik med en stok og så godt som hver morgen kunne man se hende iført kjole og forklæde gå ud i ørkenen bag sit hus. Om vinteren havde hun ofte et par bukser på under kjolen.

Jeg tænkte ofte på, at hun - foroverbøjet som hun var – mindede om en eksotisk vadefugl, spejdende efter noget spiseligt på ørkenens sandflade.

Hun havde ingen brønd ved sit hus. Hun kørte til Quartzsite for at hente vand i plastikdunke. Det var også her hun vaskede sit tøj. Så kørte hun tilbage med det for at hænge det til tørre på sin egen tørresnor.

Om søndagen tog hun somme tider til Yuma for at gå i kirke. Så var hun klædt på med hat og håndtaske.
Hun var tvunget til at tage til Yuma for at hente sin post og købe ind og hun havde ingen telefon.”


Se også: