Castle Dome City

Castle Dome City

Castle Dome City er en tidligere mineby, en af de mange såkaldte spøgelsesbyer, Arizona er så rig på. Den ligger i Kofa 48 km nord for Yuma og har navn efter den markante klippe Castle Dome, der er synlig langvejs fra.

Se billedgalleri fra Castle Dome City

Minebyer er opstået i forrygende fart og er ofte gået under lige så hurtigt. Nogle har haft et kort liv, andre et langt. Castle Dome City opstod, da minedriften i området begyndte i 1862. I 1978 standsede minedriften endegyldigt, da sølvpriserne var helt i bund, og byen blev forladt. Den har altså haft et langt liv som mineby.

Det er især sølv, man har udvundet her, men både under 1. og 2. verdenskrig udvandt man store mængder bly til kugler. Japanerne skulle efter sigende have byen på en liste over strategiske bombemål.

En flok entusiaster er gået sammen om at restaurere og genopbygge byen og samle genstande og historier. Den består nu af over 50 huse. 7 af husene stod oprindeligt her, mens resten er samlet andre steder fra og genopført. Det er der kommet et meget seværdigt museum ud af, som giver et levende indtryk af en wild west by.

Der er alt, hvad der hører til en by: boliger, skole, kirke, købmand, hotel, læge, tandlæge, bar, håndværkere – og så selvfølgelig det, det hele drejede sig om: minedriften. Der er åbne mineskakter, og man kan bese det materiel, der blev anvendt.

Til historierne hører også beretningen om de to søstre, der drev Stone Cabin, og som Ranveg har skrevet om.

Billedgalleri fra Castle Dome City